open Menu
Blog

Gek of Wijs? Crazywise

Gek of wijs?

Tijdens mijn vakantie belde ik met een moeder van een meisje die bij mij een traject is gestart. Terwijl ik deze vrouw aan de telefoon had probeerde ik haar gerust te stellen dat haar dochter bij mij op de juiste plek gekomen was. Dat deed ik door mijn verhaal te vertellen, hoe ik op mijn 16de kampte met depressiviteit, allerlei ‘diagnoses’, medicatie en later drugs.

Nadat ik had opgehangen kwam er even een angstmonstertje langs, met stemmen als: ’nu denkt ze dat je gek bent en wil ze helemaal haar dochter niet naar jou sturen’. Nog meer van dat soort mooi zinnen en overtuigingen.

Inmiddels heb ik geleerd hoe contact te maken met mijn hart, vertrouwen en liefde en ebben deze stemmen weg.

Een paar dagen later keek ik de documentaire. CRAZYWISE, een prachtige film. De verhalen resoneerden, herkenning en tranen. Deze zin bleef in mijn hart achter: “It’s the way of the wonded healer as you heal yourself what was before a source of pain now becomes a source of compassion.”

Deze week heb ik een prachtige sessie gehad met haar dochter waarin ik haar leer te luisteren naar haar ware stem,  en haar zelf helende vermogen te activeren. Zodat ze zich gegrond en veilig voelt in zichzelf en in haar fysieke lichaam.

Het is telkens weer door mijn eigen pijn te voelen en toe te laten dat er ruimte ontstaat om meer mijzelf te zijn.

Pijn kan soms voelen alsof je verdrinkt, alsof het nooit meer op gaat houden. Het stokt letterlijk de adem, en doet de keel sluiten. Je eigen stem wordt weg gemoffeld.

Het vergt moed met een open hart jezelf te laten zien met de kans dat de ander jou niet kan aannemen, de kans op afwijzing maakt liefde het meest kwetsbare stuk van leven. Geen liefde zonder kans op pijn, geen pijn als het geen liefde is.

Vanmorgen schreef ik, mijn pad is het pad van de baarmoeder, het pad van het helen van het hart. Door de healing proces wordt dat wat een bron van pijn was een bron van compassie en zelf-liefde.

https://vimeo.com/240005974 wachtwoord is: CWDUTCH.