open Menu
Blog

Hartsbewustzijn, Hartgedragen mannelijke energie

Ode aan de man en mannelijke energie!

Het is een bijzondere dag vandaag… Zomerzonnewende, zonsverduistering, een nieuwe maan in KREEFT en niet te vergeten vaderdag!

Er hangt zoveel energie in de lucht, er gebeurt zoveel op energetisch en astrologisch niveau dat ik er epistels over zou kunnen schrijven. Maar er worden epistels geschreven door mensen die er echt veel meer verstand van hebben dan ik. Daarom heb ik aan het einde van de blog kort iets geschreven over de eclipsen en de nieuwe maan in Kreeft — dat wat ik ervaar dat belangrijk is met betrekking tot het onderwerp ‘Hartsbewustzijn’.

Mijn kwaliteit is de verbanden zien, en instappen op het gevoel dat de verbanden die ik zie naar boven brengt.

Daarom in mijn vlog: een ode aan de vaders, aan de mannelijke energie, geleefd vanuit het hartsbewustzijn in plaats van vanuit de wond in het hart.

In de artikelen die ik eerder schreef, en de vlogs die ik eerder maakte, leg ik de nadruk op het bewustzijn van vrouwelijke kracht en vrouwelijke energie. Het leed dat ten dele veroorzaakt is door mannen en de heerschappij van mannelijke energie. Ineens voelde ik de behoefte om vanuit een breder perspectief hierover te praten. Het gaat namelijk om de balans.

HARTGEDRAGEN MANNELIJKE ENERGIE

Als we beide energieën in ons, het mannelijke én het vrouwelijke, in balans brengen kunnen we vanuit het hartsbewustzijn leven. Daarmee kunnen we steeds meer, zonder angst, bewust kiezen voor liefde.

Vaak wordt er gesproken over de mannelijke energie als een overheersende, gefrustreerde, machtsbeluste, harde, rationele, regels opvolgende en -opleggende energie. Deze uiting van de mannelijke energie is de gewonde, gekwetste mannelijke energie. Mannelijke energie die niet in balans is, losgeslagen energie.

Mannelijke energie is in essentie naar buiten gericht, op manifestatie in de buitenwereld. De beweging is van binnen naar buiten. Door naar buiten te treden wordt de kracht van deze energie gewoon, de kracht van zichtbaar zijn. Vanuit het donker in het licht, een sprong in het diepe. Deze manifesterende beweging vraagt om moed, lef en avontuurlijkheid. Om de sprong in het diepe te wagen, vraagt het de durf om alleen te staan. Om het oude vertrouwde, beschermde los te laten en vanuit vrijheid iets nieuws te scheppen en te ontdekken.
De mannelijke energie eist deze vrijheid op, maakt ruimte voor zichzelf, onderscheidt en vernieuwt zichzelf. Vanuit deze energie is er moed voor het verzet tegen de gevestigde orde, voor ongehoorzaam zijn en niet volgzaam, en alleen zo kunnen we ons losmaken van het oude regime.
In de mannelijke energie zit van nature het opzoeken van grenzen, het naar buiten willen treden, de vrijheidszin, nieuwsgierigheid en onverschrokkenheid.

ZONDER de mannelijke energie is er geen scheppingsproces. Iedere schepping vraagt om een intieme samenwerking tussen de vrouwelijke en de mannelijk energie.

Waarom een ode aan de man?

Zo op deze vaderdag dacht ik aan mijn eigen vader, het verdiet en de pijn die ik als kind heb ervaren door zijn afwezigheid en hardheid. Wat dit met mij heeft gedaan en met mijn overtuigingen, met de wond in mijn buik. Ik dacht aan Martijn, de vader van mijn kinderen, en hoe anders hij aanwezig is voor onze zonen. Ik dacht aan meer mannen in mijn leven die zich bewust zijn van het ‘gewonde hart’ en het ‘anders’ proberen te doen dan het beeld waar velen van ons mee zijn opgevoed en opgegroeid:

Het is verboden voor een man om je kwetsbaarheid te tonen, te zeggen hoe je je voelt, te huilen, of emotie te tonen. Mannen zijn ontmoedigd om te leven vanuit het hart.

Het hart wordt gezien als een bron van sentimentaliteit en daar tegenover is het hoofd gezet als de zetel van rationaliteit, waar vanuit het beter is voor een man om te handelen. “Een échte man laat zich niet leiden door zijn emoties, die impulsief en sentimenteel zijn, maar door zijn hoofd, dat verstandelijk nadenkt en goede besluiten neemt.“

Zoals vrouwen hun mannelijke energie meer toe mogen laten, zo is het ook nodig dat de man zijn vrouwelijke energie omarmt. Deze vrouwelijke energie hebben mannen nodig om innerlijk te genezen van hun emotionele wonden. Zij kunnen hun hart pas weer openen als zij zichzelf helemaal toestaan om hun gevoel en empathie, met andere woorden hun vrouwelijke energie, weer toe te laten.

HARTSBEWUSTZIJN

Zodra we ons bewust worden als vrouw en man — in eerste instantie van de eigen wond — maakt het bewustzijn al gauw plaats voor healing. Als de vrouw de wond in haar buik heelt, stelt het haar in staat te ontvangen, en om vrij te zijn van de behoefte aan goedkeuring of om aardig gevonden worden. Als de man de wond in zijn hart heelt, stelt het hem in staat om zich veilig te voelen met zijn emoties en toe te staan dat hij dieper contact maakt met hemzelf. Dan wordt het gemakkelijker om zich te openen en te geven in een relatie, zonder de angst voor afwijzing of de angst om zichzelf in de relatie te verliezen.

We hebben elkaar nodig, de energie van ascentie nodigt ons uit om de diepte op te zoeken in onszelf, en de verbinding met elkaar aan te gaan.

PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DE ECLIPS

Deze Zonsverduistering van zondag 21 juni 2020 is een zo goed als totaal verduisterde ringvormige eclips. Alleen de stralenkrans van de Zon is nog zichtbaar en te bewonderen boven een deel van Zuidoost-Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië en Noord-Australië. Deze eclips is dus niet zichtbaar in Nederland en België. De ringvormige eclips is actief tussen 5:00 en 8:30 uur Europese tijd. Astrologisch is voor de wereld om 8:41.21 uur de exacte samenstand.

Deze eclips is de basis van een serie van verduisteringen. Het gaat dit keer om een cluster van drie verduisteringen, met twee Maansverduisteringen en deze ene Zonsverduistering van 21 juni 2020 als basisenergie in het midden. De Maansverduisteringen zijn geen echte verduisteringen, maar ‘Maansverduisteringen in bijschaduw’, waarmee de schaduw van de Aarde het licht van de Maan een klein beetje dimt. De eerste verduistering was de Maansverduistering van 5 juni 2020 en de cluster van verduisteringen wordt ook weer afgesloten met zo’n zelfde Maansverduistering op 5 juli 2020.

Het belooft een pittige opgave te worden van diepe maatschappelijke transformaties, met grote veranderingen van bestuurlijke modellen en vormen. Vertrouwen, veiligheid, liefde rust zullen opnieuw ontdekt moeten worden en hierin zal het Hartsbewustzijn een grote rol spelen. De werking van deze eclips is zeker een jaar van kracht.

NIEUWE MAAN IN KREEFT
Kreeft is een waterteken en is gevoelig, empathisch en intuïtief. Kreeft wordt ook wel de ‘moeder van de dierenriem’ genoemd.

Kreeft haar boodschap tijdens deze Nieuwe Maan is om te voelen. Ze brengt onze emoties naar de oppervlakte. Het is een tijd om je emoties te ontdekken, ruimte voor ze te maken en je comfortabel te voelen met deze emoties. Het leert ons om ons pantser af te werpen en ons kwetsbaar op te stellen, want het streven naar perfectie zorgt alleen maar voor stress en houdt geluk tegen. Wie kwetsbaar durft te leven en onzekerheden omarmt, krijgt er meer geluk voor terug. Iedereen wil échte liefde en verbondenheid voelen, en contact met anderen waarbij je jezelf kunt zijn. We willen worden geaccepteerd zoals we zijn. Met de mooie én de minder mooie kanten. Alleen zover kom je pas wanneer je jouw ware aard toont.

In samenwerking met de eclips nodigt de nieuwe maan in Kreeft ons uit ons af te vragen wat we bereid zijn om los te laten? Hoe zou jij een shift in je leven teweeg kunnen brengen? Wat wil jij aan deze wereld laten zien? Deze Eclips is een krachtige gebeurtenis.

Sluit de deur van energieën binnen in jou die je niet meer nodig hebt, en kijk niet achterom. Waar je ook bent, zorg dat je tijdens de Eclips kunt mediteren. Vind stilte en luister. Neem de tijd om de wijsheid die doorkomt tijdens deze Eclips te horen.

De Nieuwe Maan in Kreeft is ook een geweldige tijd om eens goed voor jezelf te zorgen. Bedenk je daarom tijdens deze Nieuwe Maan ook wat jij nodig hebt om je emoties weer in balans te brengen. Wat heb jij nodig om weer rust te voelen in je lichaam en je geest? En hoe zou je dit kunnen inplannen in je leven?

Zoek je verdieping in dit proces? Zowel vrouwen als mannen zijn welkom. Neem gerust contact met mij op.