open Menu
Blog

Manifestatie, de kracht van ‘BEING’

Part of manifestation practice is what you let go of rather than what you add” – Eckhart Tolle

Meer dan een jaar geleden zag ik voor het eerst de film The Goddes Project. Een inspirerende film over vrouwen en ‘Her-story’ (in plaats van ‘His-tory’). Ik wilde deze film met andere vrouwen delen en organiseerde daarom een aantal avonden waarin de film vertoond werd en waarna er de gelegenheid was om te delen wat ‘ie in ons teweeg had gebracht.

Het waren intense, mooie avonden waarin ik me verbonden en gedragen voelde. Het smaakte naar meer. Ik ging me verdiepen in vrouwencirkels en heb meerdere malen geprobeerd om er een op te zetten met vriendinnen. De energie zat er blijkbaar niet in en het kwam niet van de grond.

De afgelopen maanden heb ik veel verdieping gehad in het proces van ‘being’ in plaats van ‘doing’. In vertrouwen hebben dat alles wat nodig is met de juiste intentie zich door mij heen mag manifesteren en dat ik er dus niet zo hard voor hoef te werken.

Wat ging er dan mis met de vrouwencirkel? Waarom zat daar de energie niet in terwijl het toch een diepe wens was?

Subtiele lagen kwamen naar boven. Overtuigingen zoals: “Ik moet het wel goed doen, anders komt er niemand”.Vergelijkingen met anderen en hoe zij dingen opzetten en hoe makkelijk dat lijkt te gaan. Kortom ik was veel aan het DOEN en aan het DENKEN.

Tijdens een gesprek met mijn vriendin Fiona kwam de oplossing opeens bovendrijven. Ik wil eigenlijk niks doen, ik wil niemand helpen, niemand begeleiden, ik wil ZIJN. Ik wil zijn temidden van andere vrouwen. Ik wil dragen en gedragen worden. Ik wil verbondenheid, zusterschap, gelijkwaardigheid. Ik wil delen, ik wil helen en geheeld worden. Ik wil de intimiteit en veiligheid in een groep van vrouwen ervaren. Ik wil hier de ’sacred space’ voor creëren waarin iedereen zichzelf mag zijn, een veilige ruimte die toegankelijk is voor iedereen.

Zodra deze intentie uitgesproken was, en we elkaar omarmden vol blijdschap (JA!) was de groep gevormd. Opeens was het er gewoon, gelijk vol, makkelijk, ik hoefde er geen boeken voor te lezen, geen studie voor te doen, ik hoef niks te presteren. Ik hoefde alleen maar te ZIJN.

De kracht van manifestatie blijft magisch.

Is je interesse in manifestatie gewekt en wil je er meer van weten? Wil je begrijpen hoe je voor jezelf de basis van je wensen en dromen kunt creëren? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag.

Lees hier meer over de Sisterhood VrouwenCirkel.