open Menu
Blog

Rite of the Womb

Munay-Ki Rite of the Womb Ceremonies

Laat trauma achter je en laat liefde toe

Hieronder de eerste data voor de Rite of the Womb Ceremonie, later volgen meer data.
* In verband met Covid 19 zijn de groepen kleiner. Max 5 deelnemers per keer.

17 juli 2020 om 18.30 uur @ Haarlem

15 augustus om 18.30 uur @ Haarlem

Data na augustus volgen binnenkort.

The Rite of the Womb (de Baarmoeder-rite) – ofwel de 13e Munay-Ki inwijding – is onderdeel van een negental overgangsrites van de Q’ero-sjamanen van Peru. Zoals de naam al doet vermoeden staat de baarmoeder centraal bij dit ritueel. De baarmoeder is namelijk een plek waar veel vrouwen (vaak onbewust) angst, spanning verdriet en trauma’s opslaan uit dit en vorige levens. Het ritueel is erop gericht om de vrouw en de baarmoeder weer terug te brengen naar hun oorsprong van liefde en creatie en alle pijn en verlies die erin opgeslagen is los te laten. Dit ritueel is ook zeer geschikt voor mannen die contact willen maken met hun vrouwelijke energie.

De 13de Rite is cadeau aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een healing als een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd. De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Als vrouw draag je bewust of onbewust de pijn en het verdriet van je moeder en grootmoeder(s) of verwondingen uit een ver verleden.
De healing gebeurt op individueel en collectief niveau.

“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.”

Aan het eind van deze film zie je hoe het ontvangen van deze Baarmoeder ceremonie eruit ziet. Vrouwen zonder baarmoeder kunnen de Rite uiteraard ook ontvangen. Voor elke vrouw is deze ceremonie van waarde.

Als de vrouw niet in contact staat met haar buik en baarmoeder ervaart ze disharmonie in haar leven. Dat kan zich op verschillende manieren uiten, zoals:
Je ervaart voortdurende aanwezigheid van stress.
Je relatie of seksueel leven klopt niet of stroomt niet lekker.
Je voelt alsof je niet het leven leeft dat je graag zou willen leven, dat je niet helemaal jezelf kan zijn of jezelf laat zien. Je bent voortdurend bezig met geven, met het weggeven van jezelf.
Je staat jezelf niet toe te ontvangen.

De disharmonie kan zich uiten in het uitblijven van zwangerschap. Ook in menstruatieklachten, het uitblijven van menstruatie of juist extreme menstruatie.
Qua gedrag kan het zich uiten in onderdanig gedrag, je aanpassen, of je verstoppen. En natuurlijk het tegenovergestelde daarvan: dominant gedrag, starheid en egocentrisch gedrag.

Kortom, jouw leven flowt niet helemaal zoals je wil. Het leven doet pijn. Deze pijn, spanning, verdriet, eenzaamheid, boosheid, trauma worden allemaal opgeslagen in jouw baarmoeder. Dat is de reden waarom we daar het liefst wegblijven en ‘op slot’ gaan (dit kan zich bij iedereen op een andere manier uiten). De baarmoeder is juist de plek van onze creativiteit, schepping, en wijsheid.

Het afgelopen jaar is voor mij een jaar geweest waarin ik zelf veel healing heb toegelaten in mijn baarmoeder. Er is veel verdriet en leed losgelaten. Zelf ervaar ik dat als een ‘bevrijding’ zowel op fysiek, mentaal als spiritueel niveau.

Als het natuurlijk evenwicht in de baarmoeder hersteld wordt, wordt de weg weer vrijgemaakt voor de vitale levensenergie, creatieve en seksuele stroom, kracht en wijsheid. Ik ervaar dat als diepere verbondenheid met mijn ware levenskracht en scheppingskracht.

Tijdens de ceremonie maakt ieder contact met datgene wat zij kan en wil loslaten op dat moment. Daarna ontstaat er plek waar vandaan je de kracht van creatie voelt om dat wat jij wil manifesteren ruimte te geven zich door jou heen te laten ontvouwen.

De Rite wordt door de Womb Keeper (ik, in dit geval) overgedragen. Dit is een helende energieoverdracht vanuit de kosmische baarmoeder naar jouw baarmoeder. Het ritueel is helend, opschonend en bevrijdend. Je wordt herboren in jouw vrouw zijn, jouw schoonheid, jouw waardigheid, jouw bedoeling.

Naast de één-op-één baarmoeder healing trajecten die ik doe is de ceremonie van de Rite een magisch moment van verbondenheid. Stap voor stap sta ik jou bij om weer in contact te komen met jouw baarmoeder en jouw buik. JOUW KERN.

Door mijn eigen verdriet, pijn, spanning en trauma’s die ik meegemaakt heb, en nog steeds meemaak, sta ik in diep contact met mijn baarmoeder. Dat maakt dat ik jou bij dit proces kan bijstaan vol liefde verbondenheid.
Mijn proces is er één van het doorvoelen van mijn blokkades, het accepteren en het aannemen van de pijn. Door vergeving en healing uit te nodigen, kom ik steeds dieper in mijn kracht, waardoor ik weer andere vrouwen kan bijstaan om in hun kracht te komen. Het is ieder keer weer een bijzondere ervaring om vrouwen bij dit proces te mogen begeleiden.

Zie eventueel ook http://theriteofthewomb.com/

Kosten: Ik vind het belangrijk dat geld geen issue is om jezelf dit cadeau te gunnen. Van belang is het wel dat op energetisch niveau de cirkel in balans is. Dat wil zeggen dat ik energie geef en jij energie teruggeeft zodat er evenwicht is. Op welke manier de energie terug komt is aan jou.
Je mag een een donatie geven, je mag iets maken dat je mooi vindt, een bloem, een steen, een wederdienst, neem waar wat voor jou voelt als dat wat jij op dit moment kan geven.

Mijn intieme verhaal over intimiteit

Een breder perspectief: Van een wond in de vrouwelijke buik naar THUIS BIJ JEZELF (Lees hier verder…)