open Menu
Blog

Synchroniciteit en Manifestatie

Synchroniciteit en manifestatie zijn wellicht woorden die je vaker hoort. Maar wat betekent het eigenlijk, en hoe ziet dat er in praktisch opzicht uit?

Energie volgt aandacht. We zijn altijd aan het manifesteren, we zijn nooit níet aan het manifesteren. Omdat we in fysieke vorm bestaan, manifesteren we. Het UNIVERSUM zegt alleen maar JA. Dus als jij een negatieve overtuiging hebt, je aandacht op disharmonie focust, dan is dat wat je ziet, wat je krijgt en dus wat je manifesteert.

Ik hoor sommigen al denken… “Ja hoor… Als het zo simpel is, waarom zijn er nog ziektes? Armoede? Corona? Racisme?” Dit zit in het collectief bewustzijn van angst, schuld, schaamte en negatieve overtuigingen. Als we allemaal vanuit liefde zouden manifesteren, zou onze wereld er anders uit zien.

Simpel? Nee, echt niet! Manifestatie wordt geleidt door aandacht en vaak zijn we ons helemaal niet bewust waar onze aandacht naar toe gaat. Diepe vooronderstellingen en overtuigingen die we in het leven hebben opgedaan, leiden onze handelingen en gedachten zonder dat we daarvan bewustzijn. En dus is dat de realiteit waarin we leven.

Als je meer bewustzijn uitnodigt in jouw leven, zal je ook steeds bewuster worden van jouw negatieve vooronderstellingen en overtuigingen. Daardoor ontstaat er ruimte. In die ruimte ontstaat er een keuzemogelijkheid.
De keuze om je aandacht op iets anders te focussen. Wellicht heb je weleens gehoord van de wet van aantrekkingskracht?

Alles in het universum bestaat uit trilling. De wet van aantrekkingskracht is de universele wet dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Alles heeft een eigen frequentie (frequentie is het aantal trillingen binnen 1 seconde).

Gedachten en gevoelens bestaan ook uit trillingen. Alles wat jij uitzendt, resoneert met gelijksoortige woorden, gedachten en emoties in je omgeving. En dat trek je dan naar je toe. Je huidige situatie is de som van al je gedachten, woorden en emoties uit het verleden. Want dat heb je naar je toe getrokken, bewust, maar meestal onbewust.

Tijdens mijn NLP opleiding leerden we het Index Computation model. Dat wil zeggen DENKEN, VOELEN, DOEN. Wanneer deze drie in balans zijn, ervaren we harmonie in ons leven.
In de wet van aantrekkingskracht komt er nog een essentieel onderdeel bij: ONTVANGEN & TOELATEN.
De vier onderdelen van de wet van aantrekkingskracht zijn:
1) Denken (denkkracht, focus)
2) Voelen (emotiekracht, als ik kan voelen wat ik wil)
3) Doen
4) Ontvangen en toelaten

1) Denken – Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat 70% tot 90% van onze gedachten per dag negatief zijn. WAT???? Bizar maar toch waar. Negatieve gedachten trekken negatieve situaties aan, positieve gedachten trekken positieve situaties aan.
Zelfbekritisering, zelfafwijzing, oordelen over jezelf, anderen en de wereld. Hoe vaak heb je een negatief beeld of oordeel en hoe vaak ben je je daarvan bewust?
Geloof je in de basis in liefde of laat je je toch vaak leiden door angst? Durf je je hart te volgen? Liefdevol en compassievol te zijn naar jezelf? Ben je goed genoeg? Of geef je jezelf vaak op de kop?

Alles wat je aandacht geeft groeit en het bewust worden van jouw gedachten, vooronderstellingen en overtuigingen is de eerste stap naar transformatie van je gedachten. Dan ontstaat de keuzemogelijkheid om iets anders te denken.

2) Voelen. Emoties zenden ook trillingen uit en hebben hun eigen frequentie. Als je positief leert denken, maar niet gelooft wat je denkt, zal het positief denken geen werkingen hebben. Of wellicht een zeer korte termijn effect.
Als je wenst vanuit je hart, vanuit je verlangen, vanuit positieve gevoelens, dan heeft dit een superpositief effect op de wet van aantrekkingskracht. Als je stiekem toch twijfelt aan jezelf — aan of je dit mag ontvangen; of jij dit waard bent — dan zal het positief denken op zichzelf geen zoden aan de dijk zetten.

3) Doen. Doen is een aardse, fysieke uitdrukking van manifestatie. Als je positief denkt, je helemaal jouw missie op aarde voelt en ervaart maar verder geen stap zet, dan zal je ook niet verder komen.
Het is belangrijk dat je steeds jouw grootst mogelijke kleine stap zet op weg naar jouw verlangen. Dit is essentieel. Het is niet zo, dat je je wens het universum instuurt en dan kan afwachten en niets hoeft te doen. Zo werkt het niet. Het is heel belangrijk om te doen. Alleen dan zet je de beweging in gang en alleen dan kan het universum antwoorden. Dan ga je wonderen creëren en maak jij jouw dromen waar en zal je door synchroniciteit worden bijgestaan.

4)Ontvangen en toelaten. Deze vierde stap is een stap die velen van ons ontzettend moeilijk vinden. Ontvangen en toelaten. Om daadwerkelijk toe te laten en te ontvangen dien je te vertrouwen dat je mag ontvangen, dat het jouw recht is te ontvangen. Dat je niets speciaals hoeft te doen voordat je mag ontvangen. Dat je mag ontvangen omdat het jouw geboorterecht is en jij helemaal de bedoeling bent precies zoals je bent, NU, op dit moment.
Hier houden vaak diepgewortelde negatieve vooronderstellingen en overtuigingen ons tegen.
We hebben niet geleerd te ontvangen en toe te laten. Vaak hebben we geen onvoorwaardelijkheid geleerd waardoor we ook ons niet vol overgave in onvoorwaardelijke liefde durven te vertrouwen. Laat staan dat we geloven dat deze ook voor ons bestemd is.

De allerbelangrijkste sleutel om echt te kunnen ontvangen en toe te laten wat de wereld en het universum jou geven, is van jezelf houden. Het allerbelangrijkst is dat jij jezelf de moeite waard vindt en helemaal goed zoals je bent — NU! Dat je durft te stralen, te zijn wie je bent en in je grootsheid stapt. Dit is de basis van alles. Zelfliefde verhoogt de trillingsfrequentie automatisch. De eerste stap om van jezelf te houden, is compassie hebben met jezelf. Dat je stopt met oordelen en zelfafwijzing. Wanneer je compassie naar jezelf hebt, fouten mag maken, perfectie durft lost te laten geef je jezelf ruimte om vanuit jouw volste potentie te leven.
Als jij jezelf lief hebt, en verbonden bent met jezelf, zal je ervaren dat je met alles om je heen bent verbonden. Dan zal je overgave en vertrouwen voelen in dat jij mag ontvangen.

Dan nodig je synchroniciteit uit in je leven. Een mooie omschrijving die ik vond over synchroniciteit:

When you “follow your excitement” in the moment, each “now” moment, this leads to “Positive Synchronicity” –
things “magically” working out in a way that is delightfully & surprisingly pleasing.

When you ignore your excitement, and are instead led by your fears and worries, this leads to “Negative Synchronicity” – upsetting events – the very things you wished to avoid.

“Positive Synchronicity” is the occurrence of events that are perfect reflections of your preferences and desires.
“Negative Synchronicity” is the occurrence of events that are perfect reflections of your fears and doubts.
— Bashar

JIJ BENT MEDE-CREATOR VAN JOU LEVEN!

Heb je het gevoel dat je bij dit proces een extra steun in de rug kan gebruiken? Neem dan contact met mij op.

Ik kijk er naar uit om mij met je te verbinden.

 

Werking Woestijnroos

Woestijnroos is een vorm van seleniet en is wit met beige van kleur. De steen heeft een geribbelde structuur en vertoont vaak ronde vormen, een beetje gelijkend op een roos. Woestijnroos is familie van de Seleniet of Bariet en bezit dezelfde algemene eigenschappen

Je kan de woestijnroos gebruiken om je dromen te herinneren en om makkelijker in contact te komen met je hogere zelf. Ook kan het je verbinden met de verschillende werelden waarin je leeft, zowel die op aarde als parallelle werelden.

De woestijnroos geeft diepe rust en is een fijne steen om mee te mediteren of in je slaapkamer neer te zetten. Overal in het huis zorgt het voor een vredige atmosfeer.

Het reinigt je hele chakrastelsel en brengt deze opnieuw in balans.

Woestijnroos helpt je om je eigen leven te leven en jezelf niet weg te cijferen. Ook leert de woestijnroos jou liefde zowel te ontvangen als te geven en te versterken
Daarnaast bevrijdt deze steen je van zelfopgelegde, negatieve programma’s of geloofssystemen. Het helpt ook bij het loslaten van oude patronen, obsessies en angsten. Meditatie met deze steen zet oude haat of wrok om in liefde of helpt terug te reizen om het conflict op te lossen.

Fysieke werking

Woestijnroos ondersteunt het geheugen. De steen werkt kalmerend op de maag en het zenuwstelsel en geeft energie als je vermoeid bent. Als uitstekende healer voor de aarde is de Woestijnroos te gebruiken om plaatsen met verstoorde aarde-energie met een raster te omgeven. De steen versterkt doelgerichte affirmatie en verbind je met de voeding, liefde en bescherming van Moeder Aarde.