open Menu
Blog

Vlog 10.05.2020 Een tijd van transformatie en vergeving, Edelsteen Rozenkwarts

Hoe is het met je na de energie van de Volle Maan deze week?

Vanmorgen las ik dat Saturnus in retrograde is vanaf 11 mei 2020. Een tijd van transformatie. Saturnus is de heer van Karma. Wanneer Saturnus retrograde is, zijn verleden, heden en toekomst tot één geheel met elkaar verweven.
Saturnus in retrograde is een Helende Reis en leidt tot Karmisch evenwicht, tot alle schuld uiteindelijk is ingelost. Saturnus symboliseert tijd en TIJD HEELT ALLE WONDEN. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel.

Ik ben vrij nieuw in het interpreteren van al deze informatie, en maak keuzes op basis van wat ik zelf ervaar en voel. Informatie die resoneert en blijft hangen; de rest van de informatie leg ik naast me neer. Voor mij is de acceptatie dat ik niet alles hoef te weten — om het te kunnen delen — al een enorme transformatie.

In de vlog van vandaag vertel ik over de afgelopen week en de energie van vergeving en transformatie. De edelsteen van vandaag is Rozenkwarts, en deze steen bracht me in contact met mijn kwalificerend denken en dualisme. Ook daarover vertel ik in de vlog.

“Forgiveness is a centering, in gratitude and appreciation, for who you are and all that you have experienced. And knowing that you are as powerful as you need to be to manifest whatever you need — without having to hurt yourself or anyone else in the process. And it is gratitude and appreciation for that realization, and letting go of things that do not serve you or allow you to serve others.” — Bashar

Vanavond is er weer een online groepsmeditatie om 20.30 uur: ‘De energie van de Godin, onvoorwaardelijke liefde, vrede en wonderen bewustzijn.’

Spirituele werking van Rozenkwarts

Rozenkwarts draagt alle goede eigenschappen van onze planeet in zich. Deze steen staat voor onvoorwaardelijke liefde, zachtheid en geborgenheid. Het opent je HARTCHAKRA en verbindt je met je werkelijke gevoel.

Het is een steen die ons bijstaat om onze kwetsbaarheid te voelen en te tonen. Rozenkwarts ondersteunt bij het proces van het helen van stukken uit de kindertijd en van jezelf houden. Het herstelt harmonie en vrede. Rozenkwarts helpt creativiteit te laten stromen en je te aarden in je creative flow.

Rozenkwarts heeft een kalmerende werking bij trauma’s en heimwee. Ook helpt het bij het oplossen van spanningen en stress. Het gaat woede en wrok tegen en zet diepe vergeving in. De steen helpt je je te bevrijden van en verbinden met onderdrukte emoties, waardoor je je lichter voelt en dichterbij je eigen essentie.

Fysieke werking

Rozenkwarts heelt allerlei zaken die met het hart te maken hebben, van een gebroken hart tot klachten van de bloedsomloop.

Rozenkwarts heeft door zijn hoge gehalte siliciumdioxide een verjongend effect op de huid. Door regelmatig met rozenkwarts over de huid te gaan, wordt deze strakker. Heb je een problematische huid, dan moet je na een rozenkwartsmassage je steen wel reinigen! Doe dit door je steen goed af te spoelen onder lauw stromend water. Gebruik steeds dezelfde steen voor deze steenmassage. Kleine onregelmatigheden als puistjes, wratjes en mee-eters verdwijnen door regelmatig rozenkwartswater te drinken. De edelsteen of elixir verzacht brandwonden en blaren en maakt het uiterlijk gladder.

Een ontspannend bad wordt nog meer ontspannend als je een paar rozenkwartsen in je badwater legt. Neem wel grote stenen die niet met het badwater weg kunnen spoelen.

Rozenkwarts op je nachtkastje heeft een positief effect op je nachtrust (maar ook op je liefdesleven).
Rozenkwarts geneest klachten die veroorzaakt worden door stress, met name huidklachten zoals eczeem.
Rozenkwarts heeft een sterk ontgiftende werking op de lever en de nieren en ontlast op deze manier de stofwisseling. Het versterkt de geslachtsorganen, helpt bij seksuele problemen en is bevorderlijk voor de vruchtbaarheid. De steen is ook goed te gebruiken tijdens de midden-periode van zwangerschap. De rozenkwarts edelsteen helpt bij de ziekte van Alzheimer, Parkinson en dementie. Ook helpt het bij duizeligheid en heimwee en is het een zachte steen voor kinderen of volwassenen met ADHD.

Heb je begeleiding nodig bij jou transformatie proces? of heb je interesse in zo een prachtig Rozenkwarts kamerstuk? Neem contact met mij op.

 

*Bronvermelding: semoea.nl; elohim-edelstenen.nl; gooverscounseling.com; inspirerendleven.nl