open Menu
Blog

Vlog 20.05.2020 Nieuwe Maan in Tweeling: “kijk in de spiegel, wat zie jij?”

Vlog 20.05.2020 Nieuwe Maan in Tweeling: “Kijk in de spiegel, wat zie jij?”

Nieuwe maan in Tweeling & Kristal vandaag Citrien

Aankomende vrijdag staat de Nieuwe Maan in Tweeling. Zowel de maan als de zon staan in Tweeling, het hebben van contacten komt wat meer centraal te staan. Contact en communicatie staan centraal daar Tweeling behoort tot het derde huis van communicatie. Tweeling representeert de energie van nieuwsgierigheid. Onder de energie van de Nieuwe Maan is het een mooie tijd voor het beginnen van iets nieuws en het ondernemen van nieuwe projecten.

De energie van de Nieuwe Maan in Tweeling nodigt ons uit de wereld en onszelf te begrijpen. Om op zoek te gaan naar het volgende stukje van de puzzel.

De energie van de zon en maan in Tweeling goochelt met mogelijkheden. Er liggen nu heel wat mogelijkheden open, de mensheid is uit zijn vaste stramien geschud. Maar na de schudding komt de gewenning. Welke kennis heb jij opgedaan over jezelf, en het leven, in het experiment van de laatste 4 weken?

De samenstand van Pluto met Jupiter maakt dat we bezig zijn om genezing te vinden voor alles wat nog verborgen ligt in ons onderbewustzijn. Hierdoor kan je onderzoeken wat voor jou de waarheid is en of je nog het leven leidt dat je graag zou willen. Daarin kunnen relaties jou een spiegel voorhouden.

De Nieuwe Maan nodigt ons uit om onze communicatie onder de loep te nemen. Het herinnert ons eraan dat wanneer we communiceren met een ander dat we dan niet altijd direct klaar hoeven te staan met ons oordeel. Niemand ziet de wereld op dezelfde manier. We zijn allemaal uniek en hierdoor bekijken we alles allemaal door een andere lens. In de meeste gevallen reageren we onbewust op situaties en mensen vanuit een oude pijn of een oud patroon. De Tweelingenenergie helpt ons om hier bewust van te worden en eerst eens goed bij onszelf te voelen wat er nu werkelijk door ons heengaat voordat we reageren, zodat we ruimte maken voor wat er nu echt aan de hand is en de communicatie helder kan worden. Dit betekent niet dat je het met de ander eens bent, maar dat je open staat voor de gedachten van een ander zonder dat je direct met een oordeel klaar staat. Probeer tijdens deze Nieuw Maan in Tweelingen stil te staan bij de manier waarop jij reageert op een ander. Sta jij open en luister jij echt? Of reageer je vanuit je on-bewustzijn op een manier die de ander of jezelf wellicht wel pijn doet?

Onder deze patronen, projecties en reflecties zit vaak de angst voor afwijzing vermomd op allerlei manieren. Ben je bang de ander af te wijzen? Voel je angst om iets aan te gaan of bespreekbaar te maken omdat je bang bent om afgewezen te worden? Welke oordelen over jezelf en over de ander worden ‘waar’ als je door je angst geleidt wordt.

“WHEN WE STOP JUDGING OTHERS AND OURSELVES, OUR HEARTS BEGIN TO OPEN” – Swami Dhyan Giten

De sleutel van dit alles is communicatie. Niet alleen de communicatie met anderen, maar ook de communicatie met onszelf staat tijdens de Nieuwe Maan in Tweelingen centraal. We worden uitgenodigd om onze geest te openen, uit onze eigen gecreëerde gevangenis te stappen en de verhalen die we onszelf vertellen te onderzoeken. Welke verhalen beperken jou, en ontnemen jou je ware verbinding met jezelf en anderen? Deze verhalen worden vaak gekleurd door onze perceptie over dingen die in het verleden zijn gebeurd. We hebben naar aanleiding van een gebeurtenis een overtuiging opgedaan, deze bril op gezet en met die perceptie / overtuiging kijken we naar de wereld. Energie volgt aandacht, dus dat waar we van overtuigd zijn wordt bevestigd. De Nieuwe Maan in Tweeling nodigt je uit deze perceptie te veranderen.
Of anders gezegd, je wordt uitgenodigd tot overgave en vrijheid. Het geeft je zoooooooveel vrijheid als je stopt met vechten tegen jezelf en het leven.

Het fijne aan de energie van de maan is dat in de periode van een Nieuwe Maan we makkelijker toegang hebben tot ons onderbewustzijn en intuïtie. Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid hierover bij jezelf, en wordt er gevraagd of je open staat om hiernaar te luisteren. Communicatie gaat niet alleen om uitgaande energie, het gaat ook om ontvangen. Sta je open de boodschappen te ontvangen? Als iets jouw aandacht trekt, neem het serieus, probeer het verder te onderzoeken. Hebben jouw overtuigingen jouw perceptie gekleurd waardoor je bepaalde boodschappen hebt gemist? Sta open voor de tekens die het universum jou wil geven. Jij creëert jouw werkelijkheid door middel van jouw aandacht, jouw energie volgt jouw aandacht, waar gaat jouw aandacht naar uit? Wanneer we onze manier van waarnemen veranderen, openen we de deur naar kennis.

“REACH OUT AND CONNECT, SHARE AND BE CURIOUS” – KC

De kristal die verbonden is met het sterrenbeeld Tweeling is Citrien. De energie van deze kristal is ook zo passend het bovenstaande beschreven proces te ondersteunen.
Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwerkelijking.

Citrien werkt krachtig op de zonnevlechtchakra en op de innerlijk kind stukken. Innerlijk kind stukken zijn verbonden met onze overtuigingen en percepties van onszelf en de wereld. Citrien helpt deze onder ogen te zien en geeft de energie, kracht, levensvreugde en moed om dit proces aan te gaan. Citrien helpt om depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

Tweelingen barsten altijd van de ideeën. Alleen het doorzetten en ‘stick to the plan’ is wat lastiger. De Citrien laat je gewoon niet opgeven en zelfs al geloof je eigenlijk niet in de energie van stenen, de stroom van creativiteit en focus die de Citrien met zich mee brengt is onontkoombaar en niet te ontkennen. Het versterkt je wil om door te zetten, geeft je de energie om het ook te doen.
Het geeft de Tweeling positiviteit, blijdschap en rust daar waar de Tweeling in haar snelheid en oppervlakkigheid een nerveus gevoel kan krijgen.

De Citrien is een geweldige steen voor concentratie. Het geeft focus en energie om door te gaan.
Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s.

Fysieke werking

Ook fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt Citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom. Het is een steen die krachtig werkt bij hoofdpijn.

Online groepsmeditatie vanavond, een helende transmissie van Citrien, Liefde en Vergeving, innerlijke kracht. Om 20.30 uur en opgeven kan via info@shamawomb.com

bronvermelding: astrologyrocks.nl, inspirerendleven.nl, elohim-edelstenen.nl