open Menu
Blog

VLOG 22.04.2020 Donkere Maan, Nieuwe Maan in Stier & Zwarte Maansteen

LAAT VERANDERING TOE

Vandaag is het donkere maan dit is een super geschikt moment om te mediteren, te reflecteren, inzichten te laten bezinken, te bezinnen, te vertragen, tot jezelf te komen. Niet geschikt om: veel van jezelf te vragen.

Morgen 23 April 2020 staat de nieuwe maan in het aardse teken Stier, ook de zon staat dan in Stier. Hierdoor komen de eigenschappen van de Stier sterk naar voren. Ik ben in eind april geboren en mijn sterrenbeeld is Stier. De energie van de het teken Stier is ook erg kenmerkend voor mij. Dus voel me als een stier verankerd in de aarde.

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Een mooie start voor nieuwe projecten.

Stier is een aardeteken en is daarom graag praktisch en nuttig. Stier houdt van zekerheid en neemt weinig risico’s. Het is een doorzetter, een volharder. Waar anderen stoppen, gaat de stier door. Bereid om haar missie en haar dromen te bereiken en te vechten voor haar doel. Ook koppigheid hoort bij de Stier.

Stier is extreem vrouwelijk en herinnert ons eraan dat kracht en sensitiviteit heel goed samengaan. Ze wordt geregeerd door Venus, de planeet van de liefde en schoonheid en heeft oog voor mooie spullen. Ze is gezegend met een creatief talent en combineert moeiteloos kleuren en design.

Breathing in,
I calm the body and mind.

Breathing out,
I smile.

Dwelling in the present moment

I know this is the only moment

-Thich Nhat Han

De Stier houdt ervan om in de stilte van de natuur te zitten en deze te beleven met al haar zintuigen. Ze herinnert ons eraan dat we in een prachtige wereld leven vol met geuren, texturen, smaken en fantastische beelden. Haar energie nodigt ons uit om ons te verbinden met de wereld om ons heen. Ze herinnert ons eraan om in het nu te leven. Wanneer je daadwerkelijk in het NU leeft, dan denk je niet aan de dingen die zouden kunnen gebeuren in de toekomst en blijf je niet piekeren over het verleden.
Ze weet dat er altijd stress en verdriet zal zijn, maar dat ze dat pas oplost als het daadwerkelijk gebeurt. De Stier leert ons om bewust in het moment te leven waardoor we ons rustiger, dankbaarder en gelukkiger zullen voelen.
Probeer je de komende dagen af te vragen hoe jij al je zintuigen zou kunnen gebruiken om bewust in het nu te leven.

Er wordt vaak gedacht dat Stier regeert over bezit, maar in werkelijkheid regeert ze over overvloed.
Ze herinnert ons eraan dat het alleen maar angst is voor schaarste wat ons in een lage vibratie houdt.
Wanneer we uitgaan van tekort, zullen we dat in ons leven creëren. Iedere gedachte die we hebben, wordt beperkt door de overtuiging dat er niet genoeg is en dat we iets daardoor niet kunt bereiken of bezitten. Stier helpt ons om te onthouden dat we allemaal kunnen leven vanuit overvloed en er genoeg is voor iedereen. Laat schaarse gedachten los door dankbaar te zijn voor alles wat je hebt. Probeer je daarnaast ook verbonden te voelen met iedereen.
Wanneer je je verbonden voelt en jezelf beschouwt als onderdeel van de gehele mensheid, heb je en ben je dus altijd alles, want je bent onderdeel van het geheel.
Focus je op overvloed. Ga uit van overvloed, geloof erin dat er genoeg is en dat het jou ten deel valt. Alleen wanneer we onze overtuigingen ombuigen naar een vertrouwen in overvloed, zullen we ook daadwerkelijk overvloed in ons leven gaan ervaren.

Mooie affirmatie die je kan gebruiken hiervoor is: “Ik ben het volledig potentieel”
Als je deze zin verschillende keren hardop uitspreekt geef je de boodschap door aan iedere cel in je lichaam. Dat helpt om in je kracht te komen.

We krijgen de steun vanuit ‘de hemel’ om ‘nee’ te zeggen tegen wat niet werkt voor ons, zodat we ‘ja’ kunnen zeggen tegen wat door ons heen wil bloeien in contact met ons hoogste zelf.

Stier helpt ons om onze vibratie te verhogen en vanuit daar te creëren. Hoge vibraties komen vanuit innerlijke rust en een innerlijk gevoel van veiligheid. Dit is ook de plek waaruit we kunnen creëren, de plek waaruit we onze creativiteit naar boven kunnen halen. Als we ons verbinden met de energie van Stier dan voelen we ons vaak ontzettend vredig en van daaruit kunnen we beginnen met het creatieproces. Bedenk wat jij de komende dagen zou kunnen creëren met behulp van de energie van Stier.

De nieuwe maan in Stier stelt ons een vraag: Wat is jouw definitie van vrijheid? Wat ons door de Stier wordt geleerd – ook bekend als de Heilige Koe, de Moeder, de Keizerin – is dat vrijheid betekent dat we ons door al onze complexe ervaringen met vriendelijkheid en liefde heen bewegen. Het betekent elke emotie voelen en ons leven ten volste leven, maar bewust blijven dat het diepste deel van onze essentie onveranderlijk is. Het is de eeuwige vlam. Het is stabiel en puur.

Probeer tijdens deze energetisch geladen Nieuwe Maan in Stier bewust in het nu te leven en voel je rustiger, dankbaarder en gelukkiger. Je wordt gestimuleerd om aan jouw uiteindelijke levensdoel te werken en te gaan doen wat jou meer voldoening geeft. Een versie van jezelf die zelfverzekerd is en vrede heeft met veranderingen en die zeker is dat hij/zij alles aan kan trekken wat je maar wil. Wie zou jij zijn wanneer je het gevoel dat je alles kwijt zou kunnen raken los zou laten? Wie zou jij zijn als je de angst voor veranderingen los zou laten en onzekerheid zou omarmen, omdat je weet dat je altijd terug kunt vallen op je innerlijke rust die je diep van binnen hebt.

ZWARTE MAANSTEEN

Spirituele werking

Maansteen is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke. Het is de belangrijkste steen ter ondersteuning van de vruchtbaarheid en bevordert intuïtie en zelfinzicht. Vrouwen helpt het de innerlijke Godin vinden en stimuleert het op een zachte manier vrouwelijke kracht. Mannen kan het helpen emoties en het mannelijke en het vrouwelijke aspect, of yin yang, in balans brengen. De steen helpt je ook in harmonie brengen met natuurlijke ritmes en cycli.
Zwarte maansteen je aarden en beschermen bij spiritueel werk en stimuleert de spirituele ontwikkeling.
Zwarte Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren.

Fysieke werking

Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.

Online groepsmeditatie vanavond: “Verbonden met de aarde en de maan”. Toepasselijk op EARTH DAY, wees welkom opgeven kan via deze link.