open Menu
Blog

VLOG 26.04.2020 De steen Shiva Ligam, uitnodiging tot balans

Siva Lingam, breng meer balans in jezelf

Vandaag vertel ik in de vlog over de energie die ik heb gevoeld de afgelopen dagen. Innerlijke strijd tussen doen en voelen. Maar ook het onderdrukken van bepaalde gevoelens of angst. Uitnodiging? Waar kan ik liefde op laten schijnen?

Liefde ergens op laten schijnen is voor mij vaak een uitnodiging balans in mijzelf te zoeken. Als ik angst ervaar, veel oordelen heb of mijzelf ergens boos over voel weet ik inmiddels dat het vaak komt uit een innerlijke frustratie. Dan neem ik de tijd en aandacht naar binnen te gaan en te onderzoeken waar ik balans kan brengen.
Shiva Lingam is een steen die ik vaak inzet als ik me in disbalans voel. Shiva Lingam stenen hebben een zeer zuivere en intense trilling, met een sterk zuiverende werking.

De boodschap van de Shiva Lingam is er een van eenheid. Het in balans brengen van Yin en Yang, licht en donker. En van het verbinden van alle aspecten van het zelf, waarbij liefdevol de verschillen in anderen worden omarmd, als uitingen van de vele gezichten van de masker. Daarmee bedoel ik dat anderen altijd een spiegel zijn van dat wat zich innerlijk in jou afspeelt. Ze zijn een uitnodiging, komen een les brengen. De energie van Shiva Lingam versterkt het vermogen on dieper naar binnen te kijken. Het helpt je beter in staat te zijn om jouw gedrag, gevoelens, gedachten, ervaringen en herinneringen beter waar te nemen en te beoordelen. Daarbij jouw leed te verwerken.
De energie van de Shiva Lingam brengt fysieke kracht, emotionele liefdevolle acceptatie en spirituele verlichting.

Shiva Lingam is sterk verbonden met seksuele energie, waarbij het zowel kan ondersteunen bij het verwerken van seksueel leed als seksuele heling. Het stimuleert om de tegenstellingen te verwerken die zich in jou afspelen.

Het herstelt het vertrouwen in mannelijke en vrouwelijke energie en de eenheid. Zij staat aan de basis van al het leven op Moeder Aarde. De staande Shiva Lingam staat symbool voor de mannelijke energie die tot ACTIE leidt. Haar ronde vorm staat voor de vrouwelijke energie, de synthese die het ONTVANKELIJKE, het SAMENSMELTENDE uitstraalt. De baarmoederlijke OER EI vorm staat symbool voor het Kosmisch Ei waaruit de hele Schepping ooit voortgebracht is.

De Shiva Lingam belichaamt de polariteiten. Zij herenigt de oerkrachten van Creatie tot Schepping. Haar energie verhoogt en controleert de heilige Kundalini-energie, de energie die vanuit de ruggengraat opstijgend, de chakra’s uitbalanceert en mede activeert om zo Verlichting te bereiken.

Kortom het Wezen van de Shiva Lingam spoort op, transformeert, geeft liefde en kracht, ondersteunt, moedigt aan en heelt, waardoor ons fundament en onze milt meer liefde voor zichzelf kunnen opbrengen. We krijgen een beter beeld van WIE WE IN WEZEN ZELF ZIJN, wat zal leiden tot een groter en beter zelfbewustzijn, van zelfaanvaarding en zet ons stilletjes met beide voeten stevig op de grond. Rust en warmte is waarmee Shiva Lingam ons doordrenkt en omhult.

Fysieke werking:

Goede invloed op de ademhaling, doorstroming, onvruchtbaarheid (gevolgen),impotentie, onvermogen tot orgasme te komen.

Oorsprong:

In de boeken staat geschreven dat er miljoenen jaren geleden een meteoriet terecht is gekomen in een gebied in India, die we nu kennen als de bron van de heilige rivier de Narmada. De enorme hitte van de botsing van deze meteoriet op Moeder Aarde, fuseerde het ijzeroxide uit de meteoriet met het aardse moedergesteente. Lange tijd ging daaroverheen waarna er water ontsprong uit een Bron waaruit ten slotte een rivier ontstond. De combinatie van verschillende unieke factoren, vormden de kenmerkende ruwe ovale vormen van de Shiva Lingams.

De Indiërs zien de ovale Shiva Lingam als een heilige lingam, een kosmisch ei, waaruit ons totale universum is ontsproten. Zij is daarom vernoemd naar Shiva, de godin van Creatie, onze grote Beschermgod& godin in én tevens de Vader- & Moedergodin van Transformatie binnen ons universum. Daarom staat er in iedere Hindoestaanse tempel, maar ook in meerdere boeddhistische tempels in India, een Shiva Lingam op een altaar opgesteld. Zij wordt hier altijd omgeven door bloemen en allerhande heilige symbolische attributen. Werkelijk dagelijks wordt zij vereerd in een tempel, ergens tijdens een meditatie, in gebed of door zang en vaak hierbij overgoten met water en melk.

Volgens een oude legende vormde de godin Parvati in Kanchipuran een Shiva Lingam uit een handje zand en vereerde daar Shiva. Hierdoor staat deze steen ook bekend als de Prithvillingam, die het oerelement Aarde symboliseert. Sommige Shiva Lingams in hindoetempels worden ook wel swayambus genoemd, wat zoveel betekent dat ze uit zichzelf zijn verschenen, zonder door een menselijke hand of gereedschap te zijn aangeraakt. Hindoes menen dat aan het einde van de schepping, als de grote vloed komt, alle uiteenlopende aspecten van God een rustplaats zullen vinden in de lingam. Brahma wordt rechts opgenomen, Vishnu links en Gayatri in het hart.

Online groepsmeditatie zondag 26.04.2020: Het kosmische ei, herinner je WEZEN.
Om 20.30 uur; geef je op via deze link.