open Menu
Blog

VLOG 27.05.2020 Angst, schaamte en schuld

Angst, schaamte en schuld

Gisteren gaf ik een healing waarbij ik onder andere de Roze Chalcedoon heb gebruikt. Deze prachtige roze chalcedoon is zeer zeldzaam, heeft een hoge vibratie en is verbonden met de roze straal, die weer verbonden is met de vrouwelijke Godinnenlijn zoals Maria, Isis en Kwan Yin.
Er vond dan ook een diepe healing plaats op de vrouwelijke lijn, zowel op fysiek als emotioneel niveau.

In de vlog vertel ik over angst, schaamte en schuld en wat mij bezig houdt.

Graag wil ik dieper ingaan op het gevoel van schaamte. Schaamte belemmert ons van echte intimiteit. Zij verlamt levensvreugde, lust en zelfexpressie. Schaamte kan je lichamelijk ziek maken en je mentale gezondheid beïnvloeden.

Vaak gaan angst, schaamte en schuld met elkaar gepaard. Bijvoorbeeld: ik ben bang om mezelf te laten zien, ik schaam me voor mezelf, of een deel van mezelf wat ik liever verborgen houd. Ik voel me schuldig tegenover mijzelf en de wereld dat ik me anders voordoe dan ik in werkelijkheid ben.
Door deze gedachtenstroom komen we in een vicieuze cirkel terecht, waar vaak ook nog een negatieve overtuiging aan vast zit, zoals:

Ik ben niet goed genoeg
Ik ben onbelangrijk
Niemand houdt van mij
Ik ben (te) lelijk, te dik of te dun
Ik ben het niet waard
Ik moet perfect zijn
Ik moet alles onder controle houden
Ik mag niet genieten
Ik ben bang om te falen
Als ik mijn eigen weg kies, hoor ik er niet meer bij
Als ik voor mezelf kies, blijf ik alleen achter
Etc, etc, etc.

Wij allemaal doen er bewust en onbewust alles aan om deze gevoelens van angst, schaamte, schuld en de negatieve overtuiging te onderdrukken. We zijn namelijk allemaal bang voor afwijzing. En wij
zien alles als het bewijs voor het feit dat wij in wezen slecht zijn en de omarming van de liefde niet hebben verdiend.

Wanneer je bij jezelf merkt dat je je belemmerd voelt, zou de bron daarvan wel eens schaamte kunnen zijn. Hoe mooi is het om te ontdekken welk onvermoed potentieel zich in schaamte schuilhoudt. Wanneer je achter het masker van je schaamte durft te kijken, zul je daar degene herkennen die je werkelijk bent. Daar is wel een beetje moed voor nodig, en vooral aardig zijn voor jezelf. Wanneer je je stap-voor-stap van schaamte weet los te maken, zal dat op allerlei manieren lichter voelen.

Het mooie is dat deze vicieuze cirkel van gedachten gekoppeld is aan onze persoonlijkheid, ons ‘ikje’ (= ego/valse zelf). Onze gedachten, en fysieke lichaam zijn niet wie we in werkelijkheid zijn. Bewustzijn en levensenergie zijn wie we in werkelijkheid zijn. Welke waarheid, overtuiging of woorden je daarvoor gebruikt of aanhangt maakt niet zoveel uit. Ik noem dat ‘Grote IK’ of I AM, de goddelijke vonk in mij.
Op het moment dat we onszelf leren de focus te leggen op deze energie die volmaakt is, liefde is, verbondenheid is, en ons werkelijke zelf, wordt het steeds makkelijker de vicieuze cirkel te doorzien en te doorbreken.

Deze levensenergie is heel fysiek waarneembaar en daarvoor nodig ik je uit mee te doen aan de online groepshealingen. Tijdens deze healingen ervaar je fysiek deze levensenergie. Het helpt je steeds dieper in overgave te vertrouwen.

Vanavond online groepshealing: Roze straal van vrouwelijke Goddinenlijn
20.30 uur opgeven via info@shamawomb.com

Interessant? Vraag hulp…

Dit kan je echt niet alleen. Je belemmerende overtuigingen bevinden zich voor een deel in je ‘dode hoek’ en zijn jaren geleden al onderdeel geworden van je software systeem. Wil je voor eens en voor altijd af van je belemmerende overtuigingen en de connectie voelen met je ‘Grote IK’? Neem contact met mij op voor een consult.

Werking Roze Chalcedoon:

Roze Chalcedoon brengt je emotionele lichamen en je hartchakra in balans. Je zult vol vertrouwen leven vanuit de waarheid van je hart. Deze prachtige steen helpt je om alles los te laten en in vrede en acceptatie te leven, dit met hulp van Lichtwezens en Engelen die met dit kristal verbonden zijn.
Roze chalcedoon versterkt harmonie en liefde, empathie, vergeving, begrip en vertrouwen.
Deze stenen hebben een helende vrouwelijke energie.
Roze Chalcedoon brengt rust en is ideaal om een burn-out aan te pakken.
Ze verbetert ook de concentratie en versterkt paranormale vermogens.
Zowel lichamelijk als geestelijk houdt deze steen je jong en laat littekens sneller helen. Bij enge dromen of slaapproblemen geeft ze rust.
Roze Chalcedoon is een steen die de borstvoeding op gang kan brengen.
Ook versterkend voor de holtes, blaas en seksuele organen.
Goed voor mensen met overdreven reflexen, beven of Parkinson, deze kunnen baat hebben bij de Roze Chalcedoon.

Bronvermelding : lichtpuntjekristallen.nl