open Menu
Blog

Oudejaarsritueel: Laat los dat wat niet van jou is 2023

Betekenis van Rituelen

Eerder schreef ik over de WEINACHTEN , de 12 Heilige Nachten. Deze dagen en nachten dragen een transformerende energie in zich. Een prachtige tijd voor rituelen.

Voor mij zijn rituelen een hulpmiddel om op een betekenisvolle manier de gebeurtenissen in mijn leven vorm te geven. Rituelen helpen mij de wonderen in het leven waar te nemen en mij te verwonderen over het wonder dat het leven is.
Het einde van het jaar nadert, het is de perfecte tijd je helder en bewust te worden van dat wat je wenst en bereid bent los te laten. Welke energie wil je vrijlaten, wat mag er stromen? Het is niet altijd makkelijk ons af te vragen wat we willen loslaten. Vaak is dat waar we ons aan vasthouden zo vertrouwd en bekend geworden voor ons. Ook al dient dit het onze hoogste goed niet toch zijn we bang voor dat wat er gebeuren gaat als we het los zouden laten.
Het onderstaande ritueel kan je bijstaan om je bewust te worden en te committeren aan dat wat je wenst los te laten. Dit ritueel helpt je met een open hart en moed het proces van los laten aan te gaan en dat te doen wat nodig is om ruimte te creëren in jouw leven. Weet dat je ondersteund, gevoed en gedragen wordt door jouw hoger bewustzijn. Weet dat je alles in je hebt wat je nodig hebt om los te laten en vrijheid te ervaren.

LEES VERDER over het Ritueel van de 12 Heilige Nachten & LUISTER NAAR de online helende transmissies

RITUEEL : RELEASE WHAT ISN’T YOURS
Dit ritueel is voor mij ook een jaarlijks terugkerend ritueel. Om zo nog dieper de transformatie en het loslaat proces te versterken. Maar ook om te reflecteren, en het nieuwe te kunnen en mogen verwelkomen.

Deze tijd is zeer goed geschikt om tijd voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen.

1. SET UP: Maak een comfortabele plek voor jezelf waar je je rustig kunt terug trekken en zitten. Zorg dat je voldoende papier hebt (los papier, niet uit je dagboek, het papier ga je uiteindelijk loslaten). Reinig de plek en maak het heilig voor het ritueel dat je gaat doen. Dit kan je doen door een kaars te branden, de ruimte te reinigen met salie of wierook, zet fijne muziek op en kleed je aan op een manier zoals je jezelf zou willen zien in de wereld.

MUZIEK TIP: gebruik deze link, volg de aanwijzingen en de muziek om jouw levensenergie aan te wakkeren.

2. BEGIN: Doe je ogen dicht en adem 5 keer die in een uit. Adem door je neus naar binnen en door je mond naar buiten. Weet dat je met iedere uitademing spanning, angst, twijfels en zorgen loslaat. Na 5 ademhalingen herhaal deze mantra hardop: “Ik ben klaar dat los te laten wat mij niet langer dient. Ik laat het NU los en laat vernieuwing en transformatie toe.” Deze mantra herhaal je langzaam een aantal keer, neem waar hoe de mantra in jouw lichaam resoneert. Ook al is er nog twijfel of weerstand dat dit een mogelijkheid is in jouw leven, weet dat met iedere keer dat je de mantra herhaalt je woorden van helende kracht toelaat. Jij bent jouw weg naar vrijheid aan het vrijbanen.

3. HER-INNER: Het is niet nodig om schaamte en schuld te ervaren tijdens dit ritueel. We hebben allemaal zwaarte en schaduwzijden om los te laten. Het is een deel van de menselijke ervaring te herkennen wanneer het tijd is los te laten en transformatie toe te laten. Ook al lijkt het onwaarschijnlijk en zwaar, diep van binnen verlangen we allemaal stappen te maken dichterbij ons licht te komen. Thuis bij ons zelf te zijn.

4: SCHRIJF op de bovenkant van jouw papier: IK HEB LOSGELATEN…
Regel voor regel schrijf je op waar je op dit moment klaar voor bent om op te geven in jouw leven, los te laten, naast je neer te leggen om niet meer op te pakken. Dit schrijf je op in verleden tijd, alsof je het al losgelaten hebt. Let goed op dat alles wat je schrijft je in verleden tijd is, het is geschied, geweest. Iedere regel start je met de woorden: IK HEB LOSGELATEN….
Wanneer je voelt dat je iets tegenkomt dat je veel pijn heeft gedaan neem je de tijd hier iets meer over op te schrijven, over het hoe en waarom dit jouw zo geraakt heeft. Belangrijk is echter niet te veel verstrikt te raken in de details of het herbeleven ervan, weet dat je het hebt losgelaten door dit op te schrijven. Blijf schrijven. Je hoeft de tekst niet te redigeren of te herschrijven, laat jouw pen de flow volgen van het schrijven. Indien je voelt dat het nodig is kan je het loslaten van bepaalde overtuigingen meerdere keren op schrijven om het proces van het loslaten te bekrachtigen.

5. WANNEER JE VOLET DAT JE KLAAR BENT: Leg je je pen en papier neer. Sluit je ogen en adem 5 keer diep in en uit. Na het ademen herhaal je de mantra: “Ik heb losgelaten wat mij niet langer dient, alles is geheeld en vergeven, geheeld en vergeven, geheeld en vergeven. Getransformeerd en vernieuwd door het licht van mijn goddelijk zelf, of beter nu. Dank u I AM en zo is het.”

6. OVERZIE: Open je ogen en neem het papier in je handen. Scheur het papier in kleine stukjes. Blijf het scheuren tot je hele kleine stukjes in je handen hebt. Je hebt een aantal opties: verbrand het papier of begraaf het in de aarde. Dit is een belangrijk onderdeel. Door dit te doen bevrijd je de energie van de woorden. Door middel van deze daad belichaam je de energie van bevrijding en communiceer je naar je energetische lichaam dat je echt wil loslaten.

7. PAUZEER: Adem en neem waar wat je nu ervaart. Vertrouw dat je meer ruimte hebt gecreëerd in jouw lichaam, je hart, je mind, je spirit en je leven. In de aankomende weken als/ wanneer er momenten zijn waarop je voelt dat je getriggert wordt herinner jezelf dat je toestemming hebt gegeven los te laten wat jou niet langer dient, op dat moment adem je diep en maak je connectie met jouw lichaam.

8. VREUGDE: Om het ritueel te voltooien pak je een leeg vel papier. Schrijf 1 – 3 woorden die jouw nieuwe jaar zullen vertegenwoordigen. Laat deze woorden, woorden van moed zijn, kracht, liefde. Laat het woorden zijn die jouw BEDOELING, JOUW VREUGDE vertegenwoordigen (niet dat wat je van jezelf verwacht, maar dat wat je in wezen bent). Herhaal deze woorden een aantal keer in jezelf, neem de woorden helemaal in je op. Plaats het papiertje dat waar je het dagelijks kan zien. Je kan terugkeren naar deze woorden wanneer je voelt dat je een boost nodig hebt, of herinnerd mag worden aan jouw grotere waarheid. JOUW BEDOELING.

9. DIT IS JOUW RITUEEL. Vanaf nu behoort dit rituelen tot jouw heilige rituelen. Wanneer je voelt dat iets je naar beneden haalt of je vast loopt in je leven, wanneer je voelt dat je iets mag loslaten dat je niet langer dient keer je terug naar dit ritueel en herhaal je het ritueel.