open Menu
Blog

12 Heilige nachten 2023

Op 24 december beginnen de Weihnachten, of ook wel de twaalf heilige nachten genoemd.

12 Heilige Nachten: zo open je tussen Kerst en Driekoningen je spirituele poor

 

In 2020 werd ik me bewust van de diepte van de periode van de 12 heilige nachten. Ik was in Duitsland, in Berlijn en kwam iets tegen waar ik door werd geraakt.
Een opening in de spirituele poort waardoor je hemel nog meer op aarde kan ervaren. Diepe channelingen van de energieën die ik voelde wilden door mij heen stromen.

In 2021 deelde ik deze ceremonie, de transmissies met de wereld en voelde ik hoe daardoor de energie nog beter ging stromen en de channeling naar andere lagen kon reizen. Er werd een traditie geboren, een ritueel.
Zo ook wil ik dit jaar de 12 Heilige Nachten graag met jullie delen.

De 12 Heilige nachten is de Spirituele Poort nog beter voelbaar. Tussen Kerst (24 december) en Driekoningen (6 januari) is de tijd om naar binnen te keren en je te openen voor jezelf in alle dimensies en lagen. Om de boodschappen te krijgen van jouw spirit gids. De Heilige Nachtentijd is één van de meest mystieke periodes in het jaar. Volgens oude natuurvolkeren is de sluier tussen hemel en aarde fliterdun tijdens deze periode. Deze nachten werden ook wel de Rooknachten of Ruwe Nachten worden genoemd. Het waren de nachten waarin niet gewerkt of gewassen mocht worden. Nachten die eigenlijk buiten de tijd vielen en waarin je dus ‘niets’ mocht doen, behalve je voorbereiden op wat komen ging.

Afgelopen jaar heb ik zo ervaren hoe het delen van onze journeys ons kan helpen om onze eigen innerlijke reis te verdiepen. Door samen in een veld te zitten, elkaar te dragen creëren we een vermeningvuldigingsfactor waardoor ik magie heb zien gebeuren. We helen daarmee onszelf maar ook in het collectieve veld creëren we magie.

Daarom wil ik dit jaar twee opties bieden om mee te doen aan de heilige nachten.

Wil je dit jaar nog meer de diepte in reizen met me mee in deze journey gedurende de “Rooknachten” ?

Er zijn twee manieren om mee te doen:

1) Je kan je via de link opgeven, dan krijg je dagelijks de transmissies en kom je in een telegram groep voor deze 12 dagen. In deze groep kunnen we met elkaar delen, naar elkaar luisteren van elkaar leren en elkaar inspireren.
In deze groep zal ik ook dagelijks een schrijfopdracht of andere vorm van inspiratie ceremonie delen naast te transmissies.

2) Ook kan je me op instagram volgen waar dagelijks de transmissies en rituelen online worden geplaatst

12 Heilige Nachten

Buiten de tijd

Waar komen de twaalf nachten vandaan?
In Noord-Europa werd de Heilige Nachtentijd vroeger ook wel ‘de tijd die over is’ genoemd. Het is het verschil in dagen tussen een zonnejaar en een maanjaar.

Natuurvolkeren rekenden met maan-maanden: een jaar had 12 manen en dus twaalf periodes tussen twee volle manen. Een maanjaar heeft daarom 354 dagen.Een omloop van de zon, dat wil zeggen een zonnejaar van winterzonnewende tot winterzonnewende, duurt 365¼ dagen. De maanfasen hebben een gemiddelde lengte van 29,53059 dagen; het varieert van ongeveer 29,27 tot 29,83 dagen. Een maanjaar heeft daarom afwisselend maanden van 29 en 30 dagen.
Twaalf maan-maanden, dat wil zeggen twaalf keer van nieuwe maan tot nieuwe maan, betekent 354 dagen (6 x 29 + 6 x 30). Het verschil bedraagt dan 11¼ dagen. Dit jaarlijkse verschil van iets meer dan 11 dagen moet dus vereffend worden. Doordat een dag uit dag en nacht bestaat, komen deze 11¼ dagen in de buurt van 12 nachten. Deze (rest)dagen zijn bedoeld voor bezinning en verstilling. Zie de 12 nachten tussen Kerstavond en Driekoningen daarom – net als de oude volkeren – als een mystieke tijd. Het is een schemerperiode tussen twee jaren die eigenlijk niet echt bestaat. Hemel en aarde staan dicht bij elkaar en de werking van de geestelijke wereld is beter te voelen.

Weihnachten

Wanneer je kijkt naar het Duitse woord voor Kerstmis, wordt het allemaal iets duidelijker: Weihnachten. Het gaat over meerdere heilige nachten, en dus niet enkel die ene nacht waarin het heilige kind geboren zou zijn. Weihnachten komt van de twaalf heilige nachten, die ook wel de Rooknachten of Ruwe Nachten worden genoemd. Het waren de nachten waarin niet gewerkt of gewassen mocht worden. Nachten die eigenlijk buiten de tijd vielen en waarin je dus ‘niets’ mocht doen, behalve je voorbereiden op wat komen ging.

Dromen vol betekenis

Dromen spelen een belangrijke rol in deze tijd, elke nacht ontvang je dromen die je iets gaan vertellen over 2023.
In de periode van de 12 Heilige Nachten is de sluier tussen onze stoffelijke wereld en de kosmos het dunst. Dat geeft deze tijd iets magisch. We zijn sterker verbonden met de kosmos dan in de rest van het jaar. Hierdoor zijn je dromen helderder dan normaal. Ze geven inzicht en boodschappen die van betekenis kunnen zijn voor het nieuwe jaar. Je dromen zijn daarmee een waardevolle aanvulling op de stilte en bezinning die deze periode brengt.

Elke nacht komt overeen met een maand van het nieuwe jaar. Probeer ’s ochtends je dromen op te schrijven. Welke betekenis hebben ze?
Het kan zijn dat je je dromen niet onthoudt, dan kan je orakel kaarten of tarotkaarten gebruiken elke dag en intuïtief opschrijven wat deze kaart voor je betekent.  Ook kan je de helende transmissies gebruiken elke dag en opschrijven wat er opkomt bij het beluisteren.
Wellicht wil je liever contact maken met je creative stroom en maak je iedere dag een artjournal waarin je associatief je dromen, gevoel of inzichten van de ceremonie schildert of tekent.

Daarnaast heeft elke nacht ook nog zijn eigen betekenis, die je kunt ondersteunen met ceremonie en meditatie. Overigens hoef je deze rituelen niet echt ’s nachts uit te voeren. De nacht begint al nadat de zon is ondergegaan. Dus je hoeft niet twaalf nachten lang middernachtelijke rituelen uit te voeren!

De grote zuivering, met een prachtig ritueel om jezelf en de sfeer om je geen te reinigen. Fysiek reinigen kan door salie of wierook in je huis te roken.

Ik spreek de aankomende 12 dagen elke dag een nieuwe helende transmissie in voor elke Heilige Nacht   Via deze link te beluisteren 

De heilige nachten op een rij
De eerste nacht is de Moedernacht, waarin de oude zon sterft in de schoot van de moeder. Je eert tijdens zonsondergang de oude zon met een ritueel en eet deze avond veel.
De tweede nacht: kijk terug op het oude jaar.
De derde nacht: laat het oude leven achter.
De vierde nacht: breng een offer en laat achter wat jou niet meer dient.
De vijfde nacht: het is tijd om je eigen pad te vinden.
De zesde nacht: stap van het oude in het nieuwe jaar.
De zevende nacht: richt je op jouw zielendoelen en vind je balans.
De achtste nacht: maak contact met je gidsen en voorouders.
De negende nacht: laat je beschermen door je voorouders.
De tiende nacht: open hart en ziel voor je spirituele vermogens.
De elfde nacht: wie ben jij werkelijk?
De twaalfde nacht: voel je levenskracht!
Elke nacht en dag voer je zuiveringsrituelen uit. Zuiver door middel van rook. Deze nachten heten niet voor niets Rooknachten! Rook jezelf en je huis uit met wierook. Je mag zelf weten welke wierook je gebruikt. Je kunt er salie voor nemen, maar bijvoet is inheems en werkt hetzelfde. Je kunt ook een korrelwierook nemen, zelf een wierookmix samenstellen of voor elke nacht een bij het thema passende wierook kiezen. Als het maar rook produceert.

Richt je de eerste zes nachten in je rituelen op het afleggen van oud zeer en het afsluiten van het oude jaar.

Bij het ZUIVERINGSRITUEEL is smudgen of wierook branden is tijdens het ritueel van de Heilige Nachten enorm belangrijk, in het Duits worden het ook de wel de Rauhnachten of Rooknachten genoemd

Ceremoniële SALIE (SUKODAWABUK)

Salie wordt gebruikt op veel verschillende manieren, het helpt de mensen om zich voor te bereiden op ceremonies en teachings. Want het heeft een meer medicinaal karakter en is sterker dan Sweet grass, Het wordt daarom vaker gebruikt in ceremonies, omdat het dus ook lichamelijke geneeskrachtige eigenschappen heeft, kan je salie koken en drinken als thee. Salie is om los te laten wat er in je hoofd spookt en voor het verwijderen van negatieve energie. Het wordt gebruikt voor het reinigen van huizen, aura en heilige voorwerpen.

Andere kruiden die je kan gebruiken om te smudgen en hun werking:

Engelwortel: helpt bij angst
Bijvoet: ontsmettend, om angst uit te roken, om los te laten, nieuwe start, algemeen tegen onheil
Verbena: geluk en succes, duidelijkheid, creativiteit, herinnering aan dromen
Sparrenhars: kiemdodend, jaloezie, nijd, bij ruzie. Vooral bij het zuiveren van een nieuwe woonst.
Lavendel: ontsmettend, reinigend, ontspannend, geruststellend, kalmerend, krampstillend.
Rozemarijn: om negatieve energie uit te roken, wekt enthousiasme op, creativiteit, ontspannend.
Witte salie: kiemdodend, sterk reinigend – vooral oude energieën, brengt rust.
Jeneverbes: om alle soort van negativiteit uit te roken, reinigen van slechte atmosferen.

Bij het zuiveringsritueel kan je de volgende prayers gebruiken, deze prayers komen uit het boek I AM woorden met helende kracht. Met het doen van de onderstaande ‘prayers’ bevestig je de ‘Waarheid van ZIJN’. Energie volgt aandacht. Als je de aandacht legt op jou deze woorden en ze zegt vanuit je hart en in verbinding met jouw hoger bewust zijn, jouw I AM, stuur je gericht jouw energie. 
Spreek ze rustig en duidelijk uit met de focus op jouw Hart (jouw verbinding met jouw I AM).
Voel de Waarheid van de woorden. In het begin voelt het misschien helemaal niet als ‘waar’. Hoe vaker je deze woorden van helende kracht opzegt, des te meer je de kracht ervan gaat ervaren. Ze maken jouw Mind schoon maakt als het ware van alle overtuigingen die je hebt opgebouwd waardoor je de Waarheid niet meer kan voelen.

Mooie prayers die je hierbij kan gebruiken:

Prayer 1 – Prayer voor Zelfaffirmatie
Het Goddelijk Zelf heeft de leiding.
IK BEN één met het Goddelijk Zelf.
IK BEN de enige heersende Tegenwoordigheid in mijn leven. IK BEN Goddelijk beschermd door het Licht van mijn Wezen. Ik sluit mijn aura en Lichtlichaam af
Voor de lagere astrale niveaus van mind.
En ik open mezelf nu voor de diepste Wijsheid die IK BEN. Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Prayer 3 – Prayer voor bescherming
Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt mij.
De Liefde van het Goddelijk Zelf omhult mij.
De Kracht van het Goddelijk Zelf beschermt mij.
De Aanwezigheid van het Goddelijk Zelf waakt over mij. Waar IK ook BEN, daar is mijn Goddelijk Zelf.
En alles is goed.

Prayer 10 – Gegrond in I AM
De Liefde van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met troost.
Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met vrede.
De Energie van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met zegeningen.
IK BEN nu opgetild in de liefdevolle Aanwezigheid van mijn Goddelijk Zelf die mij omringt en straalt als een sieraad.
IK BEN een stralend Wezen van Licht,
dat verankerd is in het Hart van het Goddelijk Zelf.
IK BEN gezegend en geliefd door het Goddelijk Zelf in mij.
IK BEN gegrond in mijn Goddelijk Zelf.
IK BEN gecentreerd, standvastig en krachtig in mijn Goddelijk Zelf.
En IK BEN in diepe vrede.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

124 – Het Helen van de energie van gebouwen of ruimten

Ik roep nu de Heilige Geest op
om deze ruimte naar een hoger niveau te tillen, te helen, te reinigen, te zuiveren en te zegenen.
Het Goddelijk Zelf is het centrum van het Licht dat deze ruimte vult.
Deze Goddelijke Energie doordringt en vult deze ruimte.
Haar Licht schittert en vult deze ruimte.
Haar vrede straalt en vult deze ruimte.
Haar Genade pulseert en vult deze ruimte.
Deze ruimte is nu getransformeerd in Goddelijk Licht.
Deze ruimte is nu geheeld door Goddelijke Liefde.
Deze ruimte is nu ondergedompeld in Goddelijke Energie.
Deze ruimte baadt nu in Goddelijke zegeningen.
Deze ruimte is nu ondergedompeld in de Aanwezigheid van het Goddelijk Zelf.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

© 2013 Susan Shumsky
© 2020 Uitgeverij AnkhHermes, onderdeel van VBK|media, Utrecht

Ik nodig jou uit deze de aankomende 12 nachten te doen samen met de rituelen van de 12 nachten.
Ik wens je veel inzicht toe tijdens de twaalf heilige nachten!

Bronvermelding: inspirerendleven.nl, holistik.nl