open Menu
Blog

Yoni Steam

Heilige Yoni

Een yoni steam is een stoombad voor je vagina & baarmoeder. Het is een eeuwenoude traditie waarin, de vrouw de warmte van de een kruidenstoom binnenlaat tot in haar vagina en baarmoeder.
Het stomen van de yoni is een traditie die op velen plekken al eeuwenoud is, zoals Afrika, Midden- en Zuid Amerika en China.
De wijsheid van de heiligheid van de yoni wordt daarmee geëerd en geleerd.

Via de slijmvliezen van de vagina komt de stoom in je bloedbaan terecht en daarmee ook de helende kracht van de plant medicijn.

Als Womb Shaman kom ik veel vrouwen tegen die niet of nauwelijks in contact staan met hun baarmoeder en yoni. Daarmee bedoel ik de fysieke plek maar ook de yoni en womb als heilige portaal van de vrouw tot haar leven, het universum en creatie kracht.
De yoni steam is een van de wegen die dat contact kunnen herstellen. Op fysiek niveau wordt de yoni steam door vrouwen gebruikt ter ondersteuning van onder andere de vruchtbaarheid, menstruatiepijn, hormonale disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling.

Werking van de GOGOWI- Shamawomb kruiden en stoom

Wat doen de kruiden precies? Gogowi is een een afgestemde mix van kruiden die maandelijks wordt ingezet bij intern onderhoud van de vagina. Deze geneeskrachtige kruiden helpen je om je te verbinden met je lichaam en je vrouwelijkheid en daarnaast helpen de kruiden om je geslachtsorganen en je cyclus op een natuurlijke manier te ondersteunen en reinigen. Ze zijn helend, verfrissend, ontspannend en dragen bij aan meer bewustzijn voor je lichaam. Daarnaast hebben ze onder andere antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

De warmte van de stoom opent letterlijk je poriën waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder. Het effect hiervan is dat de bloedstroom in deze gebieden wordt verhoogd, het zuurstofgehalte toe neemt en de stofwisseling omhoog gaat. Hierdoor ontspannen je spier- en diepe fascie (bindweefsel) lagen van het bekken en de baarmoeder wat een pijnstillend en rustgevend effect geeft. Daarmee heeft het een positief effect op de gezondheid van het baarmoeder en vaginale slijmvlie

Deze Gogowi kruiden  komt voort uit de eeuwenoude plant -wijsheid van de Afrikaanse cultuur. De kruiden komen uit Suriname en worden gebruikt door de Marrons. Daar stamt ook de wijsheid vandaan. Iedere combinatie is uniek. Deze formule wordt zelf zorgvuldig samengesteld, gedroogd en gemaakt.

Kruiden en bloemen yoni steam mix

Deze kruiden en bloemen essences worden ingezet voor extra warmte, liefde en aandacht voor jouw yoni en baarmoeder. Het is de perfecte zelf practice om de tijd te nemen voor een Yoni Steam! Het fijne is dat je dit Yoni Steam Ritueel thuis en helemaal zelf uit kan voeren, en dat het naast een ontspannen en verbindend ritueel ook enorm goed is voor je vagina. Het heeft een verfrissend, ontspannend en helend effect. De warme stoom stimuleert de doorbloeding, heeft een ontgiftende werking en de kruiden werken tot diep in je baarmoeder.

Een heilige self-care moment

De yoni steam is jouw heilige ritueel van self-care. Een moment dat je kan gebruiken om helemaal te ontspannen, te helen en naar binnen te keren.

Ervaringen:

“Ik voel me “herboren” nadat ik een stoombad heb genomen. Ik voel me steviger en schoon”.

“Het fijn is om de warmte te voelen van binnen na het stomen. Je gaat inderdaad diep in de steaming cirkel en komt van alles tegen, door verschillende lagen, levens, dimensies.. Maar met Ker ga je altijd diep 😉💫”

“Sinds dat ik regelmatig een yoni stoombad neem is de seksuele ervaring van zowel mijzelf als mijn partner veranderd.”

“Alle geuren en ongemakken die ik als sinds mijn tienerjaren voel zijn verdwenen sinds ik de yoni stoom kruiden gebruik”

“Genot voor mijzelf en voor mijn man”

“Na een jaar dat ik niet menstrueerde heb ik een healing bij Keren gedaan en de gogowi stoomkruiden uitgeprobeerd. Na 2 keer kwam mijn menstruatie op gang en nu gebruik ik het maandelijks.”

“Het yoni stoombadje voelde aan als een intiem momentje met mezelf. Tijd, aandacht en warmte, een echt cadeau 💝”

“Na mijn twee miskramen lukte het niet om zwanger te worden. Het leek me belangrijk om mijn baarmoeder helemaal op te schonen om er een fijn huisje van te maken, zodat mijn baby zich welkom zou voelen. Tijdens een retraite dat ik bij haar volgde, raadde Keren me de Gogowi stoomkruiden aan. Een maand later was ik zwanger!”

Interesse neem contact op.